dimarts, 22 de juny del 2010

Tot apunt per la nit de Sant Joan a la Vall Ferrera i la popular baixada de falles

Demà dimecres 23 és la nit de Sant Joan, i amb aquesta comença la Festa Major d'Alins, la capital de la Vall Ferrera.  La disbauxa  durarà fins ben vé el diumenge, amb nombrosos actes i activitats. Però sens dubte l'element estrella com cada any serà la popular baixada de falles de la nit de Sant Joan des de l'ermita de Sant Quirc, la única que encara es celebra al Pallars Sobirà, a banda de la d'Isil.
L'Associació Cultural d'Alins i la Comissió de Festes ens té preparat enguany un programa potent i molt currat, i com diuen els organitzadors: Nantris ens hi hem dixat la pell... esperem que us agradi!
- Dimecres 23: Tot començarà el dimecres a les 20h amb la plantada de la falla gran a la plaça major d'Alins. Posteriorment, quan ja sigui a bocafoscada es sortirà des de la plaça major cap a Sant Quirc, una ermita propera situada a dalt d'un bonic turó. A mitja nit s'encendran les falles dels participants (de lliure participació) i poc a poc aniran baixant de Sant Quirc fins arribar a la plaça on s'encendrà la falla gran. Tot aixó estarà amenitzat amb els Grallers de Sort XAFARROSTOLLS, i apartir de la 1h i fins que el cos aguanti ball de nit amb el grup ECLIPSE.
Per més informació sobre les falles d'Alins Cliqueu aquí o per reviure el moment mireu aquest video.
- Dijous 24 (Sant Joan): A les 12:30 es farà una missa solemne a l'esglèsia de Sant Vicenç d'Alins i en acabat un pregó i un aperitiu popular. Per la tarda, a les 18 h al Saló d'Alins obrirà les portes la exposició d'Ermengol i Segué, i una hora abans començarà el campionat de botifarra i jocs infantils a la Plaça Major. Tot aixó fins les 19:30h en que començarà el ball de tarda i nit novament amb el grup ECLIPSE.
- Divendres 25: Com que es dia laborable les activitats començaran a la tarda. A les 17h amb la novetat d'enguany, una Gimcana Bèstia per a majors de 12 anys formada per divertides proves. I per qui vulgui algo més tranquil es farà una caminada popular d'Alins a Ainet de Besan pel camí ral de la Vall Ferrera. Després a les 20h al Saló els padrins podran reviure records llunyans i els joves descobriran el seu passat amb la conferència del Memorial Democràtic sobre "L'EXILI PALLARÈS A FRANÇA" a càrrec de Noemí Riudor (historiadora). Ben sopat, sobre les 23:30h hi haurà concert de rock amb el grup FAIK BACK. Després a les 00:30h començarà la festa cervesera amb una selecció musical de la Comissió de Festes d'Alins.
- Dissabte 26: A la tarda, ales 17h es farà les finals del campionat de botifarra i més jocs infantils. A les 18h es farà al Saló una xerrada dels artistes Ermengol i Segué. Ben sopat, a les 00:30h es farà un ball de nit amb el grup QUARTZ i seguirem amb la festa cervesera.
-Diumenge 27: Ja per acabar, es farà a les 18h el popular campionat de bitlles pallareses a la plaça major i en acabat un ball de tarda-nit amb l'AGUSTÍ I ELS SEUS TECLATS.
Realment no hi falta de res, sols hi falteu valtris! A que espereu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Vall Ferrera