dijous, 24 de juny del 2010

Nit de Sant Joan: la màgia de les falles a la Vall Ferrera

A mitjanit, sota la llum tènue de la lluna plena, a dalt de Sant Quirc, la màgia del foc de Sant Joan va encendre les falles i poc a poc els seus portadors (fallaires) van anar baixant cap a Alins, on una multitud els esperava amb la música de les gralles dels Xafarrostolls.
Un cop a la plaça major d'Alins, la falla gran va ser encesa i el foc de Sant Joan va agafar una gran força. La música dels grallaires va acompanyar els fallaires gras, mitjans i petits, que d'un en un van aportar el seu tros de foc per unir-lo a la gran pira joanenca. La calor del foc era  immensurable. Tant era de forta la flama que va ser necesari calmar-la amb una mica d'aigua.
Poc a poc el foc es va convertir en brasa i de la festa del foc es va passar al ball amb el grup Eclipse. Novament els padrins van ser els més balladors mentre que el jovent estava més per fer-la petar amb una cervesa al braç.

La nit més curta de l'any va ser llarga, i els petards van ressonar fins a altes hores de la nit. Retrobarem el foc purificador l'any vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Vall Ferrera