divendres, 4 de juny del 2010

Comença el Blog de la Vall Ferrera



La Vall Ferrera és una vall pirinenca situada al Pallars Sobirà i tota ella coincideix en un sol municipi, el d'Alins. Aquesta vall està caracteritzada per presentar la muntanya mes alta de Catalunya, la Pica d'Estats. Però tot i la importància d'aquesta bella muntanya, la Vall Ferrera presenta un patrimoni natural i cultural excepcional i molt ben conservat, motiu pel qual el 94% del municipi va ser inclòs al Parc Natural de l'Alt Pirineu. Alguns indrets son realment fantàstics i potser ja coneixeu, jo destacaria el Pla de Boet, els estanys de Baiau, el Monteixo, l'estany d'Aixeus, els estanys de Baborte, el Pla de la Selva, la vall de Tor, el Salòria, el Bosc de Virós, Besan,...

Aquesta vall està poblada per 280 habitants repartits en 7 pobles (Àreu, Alins, Araós, Ainet de Besan, Norís Besan i Tor), els tres darrers molt poc poblats, i presenta una superfície de 183 km2, el que correspon a una densitat de població d'1 habitant i mig per km2, certament molt baixa comparat amb la resta de Catalunya, amb 232 hab/km2!!. Aquest és un dels motius pel que a l'entrada de la vall trobem el famós cartell amb una veritat com un temple: "Aquí es pot escoltar el silenci".

Tot i fer frontera amb territoris famosos com Andorra o l'Ariege (França), la Vall Ferrera, en general, es poc coneguda i molta gent desconeix que s'hi cou en aquesta vall, que fa la seva gent, quines activitats o actuacions s'hi realitzen, quines noves obres o equipaments s'hi estan realitzant, quins projectes s'estan planificant, com evoluciona el seu paisatge, quin és el seu patrimoni cultural i natural... certament hi ha molt a dir que molta gent desconeix.

Com a veí de la Vall Ferrera, que hi viu tot l'any, tot i no haver-hi nascut, però que coneix bastant bé que s'hi cou en aquest territori, en part per la feina que hi realitzo com a tècnic del Parc Natural, he cregut adequat crear aquest Blog per a que totes les persones interessades en l'actualitat de la Vall Ferrera, puguin obtenir informació d'actualitat i de primera mà al respecte des del punt més objectiu possible i amb el màxim respecte de les seves persones i els ens locals presents.

Per aquest motiu he creat aquest Blog, per generar un espai d'actualitat, debat i opinió sobre la Vall Ferrera i per convidar a tothom que participi en la seva difusió, especialment dels seus valors naturals i culturals i també dels vallferrerencs. Així doncs us convido a que us inscriviu com a seguidors d'aquest blog i feu totes les opinions que volgueu al respecte. Miro de compromete'm a que aquest blog sigui el màxim dinàmic possible i actualitzar-lo periodicament dins les meves possibilitats. I disculpeu si cometo algun error en aquest blog, com va dir Socrates al seu dia: "En el que respecta a mi, sols sé que no sé res."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Vall Ferrera