dilluns, 12 de juliol del 2010

10J - la Vall Ferrera també hi era

Uns quants de la Vall Ferrera, entre ells el seu alcalde, tot i la gran distància que ens separa, vam anar a la gran manifestació del 10 de juliol, al passeig de Gràcia de Barcelona, pel dret a decidir dels catalans sobre el nostre futur com a nació. Alguns vam anar amb l'autocar organitzat des del Pallars Sobirà, i altres amb altres mitjans com el cotxe i el tren, que tot s'ha de dir, estava tan col·lapsat de gent patriota que em recordava aquells reportatges del metro del Japó, que la gent està apretada com en una llauna de sardines.

L'ambient va ser espectacular, ple de gom a gom, i molt reconfortant per l'enorme quantitat de ciutadans d'arreu de Catalunya que expresaven  el seu desacord amb la sentència del Tribunal Constitucional, un organisme realment retrogad, defensor únicament de l'essència més centralista i anticatalanista de l'Espanya profunda que proclama a só de pandereta el PP. Ens vam manifestar contra una Espanya que no ens estima, que sols vol els nostres calers, però que no defensa els nostres drets històrics com a nació, ni permet que potenciem la nostra llengua ni les nostres institucions catalanes en pro d'un estat espanyol de caire federal que desitgem la majoria. Per tant si no ens estimen, si segons ells no cabem en la constitució del 1978 que defensen com si fos la paraula de Déu, no ens queda cap altre camí, fem una nova constitució adaptada a la realitat d'aquesta nació, la de Catalunya com un estat sobirà dins la Unió Europea... No oblidem que el lema més sentit a la manifestació va ser "La nostra sentència, la independència".
Comença a ser hora que a la Vall Ferrera, com altres municipis catalans també exercim el nostre dret a decidir i fomentem una consulta popular en pro de la independència i la creació d'un estat català, pacífic, democràtic, i de dret en el marc de la Unió Europea. Siguem valents i no deixem que trepitgin els nostres drets com a poble. Som els únics amos del nostre destí. Els catalans de sempre i els nous catalans.
I no deixem que ens barregin les coses i ens provoquin, una cosa es l'esport i l'altre la política, que la "Roja" guanyi la copa del món de futbol és un èxit esportiu i no polític d'un grup de jugadors molt bons que han marcat època, molts d'ells catalans i/o del Barça, i que per sort aixó no afecta el seu convenciment de a quina nació pertanyen. I si no dieu-li al "Puyi", que sap molt bé on té el seu cor i on té les seves botes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Vall Ferrera