divendres, 30 de juliol del 2010

Aquest cap de setmana la Vall Ferrera bull d'activitats. Te les perdràs?

El cap de setmana dels dies 31 de juliol i 1 d'agost no hi ha excusa per aburrir-se a la Vall Ferrera. Tenim la Festa Major d'Àreu amb diverses activitats, s'inaugura l'exposició d'enguany de la Sala Cultural d'Araós i tenim una nova xerrada del Projecte Boscos de Ferro a Alins!. Deu n'hi dó!

Anem a pams, i us detallo el programa:

Dissabte 30 de juliol
10h - Àreu - Demostració de l'ofici de dallaire (Sebastià Feliu) i transport d'herba amb matxo (Joan Vinyals), activitat organitzada pel Parc Natural de l'Alt Pirineu. Lo ideal es inscriure's previament al Parc, però si veniu directament sereu benvinguts (s'ha quedat al parking).
13h - La Farga d'Àreu - Costellada popular al Pla de la Farga. Cal inscriure's al Bar Pujades.
18h - Àreu - Concurs de botifarra i partit de futbol
19h - Alins - Xerrada sobre els Castellarnau i l'explotació del ferro a la Vall Ferrera (Salvador Rovira), al saló municipal.
20h - Àreu - Ball de tarda amb el QUARTET GLACE
24h - Àreu - Ball de nit novament amb QUARTET GLACE, amb bingo a la mitja part, amb premi segur


Diumenge 1 d'agost
9:30 - Àreu - Caminada popular pel nou camí de ronda d'Àreu, recent desbroçat i senyalitzat pel Parc Natural. Finalitza el recorregut a Sant Feliu de la Força d'Àreu, amb beguda per tothom, per xics i grans.
13:30 - Àreu - Missa solemne a l'esglèsia de Sant Feliu de la Força d'Àreu
18:00 - Àreu - A la plaça major del poble, jocs per la canalla, i a la placeta, partit de bitlles pallareses, amb coca i xocolata per tots els que hi participin.
18:00 - Araós - A la mateixa hora, a la Sala Cultural, inauguració de l'exposició de pintures de Cisco Colomines, pintor professional. L'exposició restarà oberta fins el 15 d'agost cada dia de 18 a 21h. L'exposició comença amb el  següent lema: "Un mur interessant, alt, sòlid, impenetrable, un mur com els d'abans, una barreja de materials i el pas del temps, li dona personalitat. Que deu haver-hi al darrera?"

20h - Àreu - Ball de tarda amb el IRIS GRUP
24h - Àreu - Ball de nit novament amb IRIS GRUP, amb finalització de la festa a altes hores de la matinada.

I pels que es vulguin retrobar amb els cosins de Vicdessos i Auzat (Ariege), el mateix diumenge al matí esteu citats per anar al multitudinari Aplec del Port de Salau, a la vall veïna d'Àneu, organitzat pel Cercle d'Agermanament Occitano-Català. Amb balls, música, himnes, discursos, banderes, i amb formatge occità i vi català per tothom. Us podeu descarregar el programa complet clicant aquí.
Aixó em fa recordar que algun dia hauriem de recuperar l'antic aplec amb els de Vicdessos i Auzat a l'indret històric de "Lo Mercat", sota el Port de Boet. Vinga va! Posem-hi fil a l'agulla!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

La Vall Ferrera